Liūdna realybė arba kitaip “Tik bukas buką supranta”

Yra viena gera liaudiška patarlė:“Su kiaule susidėjęs, pats kiaule tapsi”.Manau ,kad šitas principas apibūdina ne tik žmonių santykių ‘aš tu-mes kartu”filosofiją,bet ir dabartinę situaciją Lietuvoj.Jei tiksliau kalbant,net ne situaciją,o jos visuomenę.O viskas prasideda kai eilinis žmogelis berinkdamas savo kompiuterio ekrane žodelį “youtube”iškart pastebi kiek žemiau esantį išjuodintą užrašą Teroras prieš Mergaitę! 2012 03 23 Terror against the Girl!.Ir aišku būtų,juokinga,jei ne graudu,kad tas pats eilinis žmogelis jau pamiršta ko jis ieškojo ir lydimas visagalio smalsumo keliauja stebėt Didžiųjų visuomenės aktualijų.Tiesa juokingai graudu dar ne tai,o faktas jog „Visas pasaulis sukasi apie Kedį“tema pasirodo,jog yra neišsemiama kaip Baltijos jūra.Tiesa žingeidumo švytuoklė nėra pastovi ir šokinėja tai nuo Kedžio dukros,tai žmonos tai jo pačio.Kai pats Kedys liaudiškai sakant užvertė kojas visuomenė sujudo dar labiau nei prieš tai.Ir atrodo,kad tai ne kažkokia skandalinga ir išpūsta melodrama,o svarbus istorinis įvykis ar antroji „Nepriklausomybės siekimo banga“.Gal čia aš viena nepastebėjau kai Kedys žadėjo visiem nemokamą duoną ,darbą ir valdžią?Ar jo kultas žadėjo ne tai,o trancencdentinę laisvę ir Budos išmintį?Tiesą sakot,pati kalta,nepastebėjau..Visgi,gerai,kad pastebėjo kiti.

Tiesa didžiausią klausimą man kelia net ne visa tai,bet  komentarai palikti panašių įrašų apačioje.Atrodo,kad juos rašantys individai arba:

1)      žino tris pagrindinius rusiškus keiksmažodžius ir virtuoziškai bando jais varijuoti

2)      tiesiog į durną klausimą ir bando durnai atsakyti.

Galiu tik pastebėti,daugeliui sekas gan neblogai.

  • Kaikurie jų moka išsakyt savo nuomonę ‚“trumpai ir aiškiai“ būdu :„DEBILAI!!!!!!!!!“  „Kaunas bl.”, “ Ne-Sa-Mo-NĖ!BULL-SHIT!“

Kiti tuo tarpu yra labiau meniškos sielos ir net ima kurti eilėraščius :

“ Drąsiau mūsų, kuris esi danguje,

teesie šventas Tavo vardas,

teateinie Tavo karalystė,

teesie Tavo valia

kaip Garliavoje, taip ir žemėje.

Kasdienių mūsų fantazijų duok mums šiandien

ir atleisk mums mūsų kaltes,

nes mes tai neatleisime kitaip mąstantiems.

Ir neleisk mūsų gundyti

ir gelbėk mus nuo klano. Amen“

 Tretieji ,net ima rašyt  slaptom kombinacijom :“8DD”

 

Žinoma atsiranda ir tų,kurie nuoširdžiai įsigyvenę į situaciją suspaudžia skausmo kupiną komentarą apie šitokią neteisybę:

“Beto pati esu pauglė ir man skaudu matyti, kokia nelaiminga ji. Jei motina norėtų jai gero, būtų palikusi vaiką ramybėje su Neringa ir po truputį bandžiusi vėl pelnyti jos meilę. Tačiau ji tik bando viską išpūsti ir dar labiau skriaudžia vaiką.Kaip niekas to nemato? Tiek laiko praėjo, tiek nelaimių nutiko ir dar negana? Ar reiks laukti iki tol, kad atsitiktų kokia katastrofa, kad visi atsipeikėtų? Mergaitė dar jauna, gal nelabai suvokia gyvenimo prasmės, bet ji auga, jos mintys ims suktis apie..”

Tačiau labiausiai akį patraukia tokie iškalbingi komentarai,kurių autoriai vaizduoja ne tik gimtosios ,bet ir  užsienio kalbų mokėjimo lygį.O be to,juk kokia puiki jų turinio išraiška:” nx zopos pydarastai nx tie mentai blt ujobkai nx jobani,nemato,kad vaikas nenori su tais blt urodais buti ujobkai jobani blt”

 

Na ,o galiausiai prie ko aš vedu?Prie mūsų visuomenės.Sakysit peikiu?Ne,Viskas gerai čia su ja..Ir kūrybingi ,meniški,taktiški ir šitokia iškalba pasižymi.

O pabaigai viena labai teisinga ir tinkanti citata:”Žmonės,įsijunkit ir antrąjį savo smegenų pusrutulį,o ne tik LNK”

 

 

 

Kategorijos: Be kategorijos.